Bankgarantie online aanvragen
Een bankgarantie biedt zekerheid en bescherming!

In veel gevallen hebt u bij de aankoop van een nieuwe woning een bankgarantie nodig. Dit zal tijdens de koop besproken worden en in de koopovereenkomst worden vermeld.

Bij de aankoop van een woning wordt niet direct de koopsom voldaan. Dit gebeurt op een vast te stellen tijdstip bij de notaris. De verkopende partij wil echter wel zekerheid dat de woning ook echt afgenomen gaat worden. Hiervoor wordt een waarborgsom vereist, welke bij de notaris gestort dient te worden. Dit is meestal 10% van de koopsom.

Indien er niet voldoende eigen middelen voorhanden zijn om deze waarborgsom te storten, kan er een bankgarantie gesteld worden. De notaris ontvangt dan van de bank een garantie dat wanneer de koop na verloop van de ontbindende voorwaarden, alsnog niet doorgaat, de verkoper toch de vastgestelde waarborgsom kan ontvangen.

Hierna heeft de koper een schuld ter hoogte van de waarborgsom aan de bank.

De kosten voor het stellen van deze bankgarantie verschillen nogal. Via IkHypotheekZo.nl bieden wij u een van de meest voordeling bankgaranties momenteel op de markt. De kosten bedragen 1% van het garantiebedrag met een minimum van € 100,- .

Door het formulier in te vullen, kunt u snel en eenvoudig een bankgarantie aanvragen. Als u het formulier volledig hebt ingevuld, print u het en ondertekent u het. Vervolgens kunt u het getekende formulier plus een kopie van de koopovereenkomst en getekende hypotheekofferte via uw account uploaden.

Bankgarantie aanvragen
Meer zekerheid en bescherming!
Bankgarantie aanvragen »
 

Ikhypotheekzo.nl is een initiatief van serviceprovider Finsys B.V. en staat ingeschreven onder K.v.K. 65066952

loader aanvraagformulier

U wordt doorgeleid naar het aanvraagformulier,
een moment geduld alstublieft!